We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Windvogel

by Jos Hol

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €12 EUR  or more

     

1.
Is Er Iemand 04:14
2.
De Rivier 04:48
3.
De Weg 04:42
4.
5.
Toen 02:59
6.
De Droom 05:45
7.
8.
Tederder 04:09
9.
Liefde Lang 05:13
10.
Onderhuids 03:10
11.
In Je Schoot 04:03
12.
Windvogel 03:40

about

Jos Hol ( Venlo 1958) heeft zijn muzikale genen overgeërfd van zijn vader. Vlak na de oorlog is deze erg actief in de vele revues die toen erg populair waren. Volgens zijn moeder zong Jos al voor hij kon praten ( voor wat het waard is ) en tijdens zijn jongere jaren is hij op diverse scholen erg actief met muziek en treedt hij al op met eigen geschreven liederen.
Naamsbekendheid krijgt hij vooral door zijn hoofdrol in de Tegelse Passiespelen in 1995 en na een muzikaal rustige periode krijgt hij op zijn 50ste verjaardag van zijn vrouw en vrienden een nieuwe gitaar in de hand gedrukt. Het muzikale bloed begint weer te stromen.
Nadat hij bij de Limburgse zender L1 gespeeld heeft, wordt hem gevraagd een CD op te nemen. BJ Baartmans wordt aangetrokken om de productie op zich te nemen en Onderhuids wordt uitgebracht. Deze Limburgstalige CD wordt zeer goed ontvangen en hoewel Hol niet zit te wachten op een muzikale carrière, worden de eerste optredens geboekt.
Anderhalf jaar later ligt zijn 2e CD “Verlange” alweer in de winkels, weer geproduceerd door BJ Baartmans en met zijn inmiddels vaste kornuiten Mike Roelofs en Sjoerd van Bommel. Ook deze CD wordt goed ontvangen en recensenten noemen het een van de beste Nederlandse CD’s van het jaar. En hoewel vergelijkingen net zo mank kunnen gaan als dat ze kloppen wordt hij in een adem genoemd met Herman van Veen, Stef Bos en Boudewijn de Groot.
Hij wordt gevraagd de muziek te schrijven voor de toneelvoorstelling “Windvogel” van Toneelgroep Maastricht en speelt hij enkele kleine rollen in deze productie waarin Theo ‘Dor winnares Marie-Louise Stheins de hoofdrol speelt. Geïnspireerd door het levensverhaal van de tante van Marie, waarover deze voorstelling gaat, schrijft hij een 6 tal liederen die nu op zijn nieuwe Nederlandstalige CD “Windvogel” staan, aangevuld met 6 andere liedjes.
www.joshol.com

credits

released March 23, 2016

license

all rights reserved

tags

about

Continental Record Services Netherlands

Continental Record Services represents (mostly North American) Americana and Blues artists in Europe. We handle distribution, PR and occasionally book tours for our artists.

contact / help

Contact Continental Record Services

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Windvogel, you may also like: