We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.
supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €9 EUR  or more

     

1.
2.
Boek 04:19
3.
Rondemiss 04:16
4.
5.
Huis 03:21
6.
Malaga Blues 01:42
7.
Stil Geluk 04:12
8.
Tiengemeten 03:43
9.
De Trein 03:18
10.
Round Ronda 02:16
11.
Ongeweten 03:32
12.
13.
Stroom 04:10
14.
Verzamelaar 03:10

about

VERZAMELAAR

omsluit een dertiental liedjes die me enorm dierbaar zijn, ook al vielen ze ogenschijnlijk door de jaren heen steeds uit de boot bij het samenstellen van een “BJ Baartmans”of “BJ's Wild Verband” album of vonden ze in den vreemde onderdak.
Dat laatste is niet zo gek want sommige van deze liedjes zijn in opdracht geschreven:
De Trein voor een liedproject over Kamp Vught, Stroom en Tiengemeten voor een album dat ik produceerde voor Natuurmonumenten, Rondemiss als themanummer bij een heel amusante jaarlijkse wielren talkshow in Nijmegen en Stil geluk als beoogde soundtrack bij een boek- en filmdocument (“Klaar”) over een aangekondigde zelfgekozen dood, een project dat overigens jammerlijk sneuvelde op zakelijk vlak.
Een aantal van de andere liedjes staat al jarenlang op het live repertoire, zijn heel vrij van vorm en helemaal op hun plek op het podium en leken dus moeilijker vangbaar in een officiële studio sessie. Niets blijkt minder waar! We hebben ze denk ik echt te pakken gekregen, gewoon zonder er veel woorden aan vuil te maken en met alle ruimte voor de “vibe”, de sfeer van het moment. Dat is ook de kracht van werken in de gekoesterde Studio Wild Verband.
En dan zijn er een paar voor mij bijna te intieme liedjes. Ze hebben soms een lang traject nodig om hun ware aard te kunnen tonen. Een levens veranderende gebeurtenis om echt betekenis te kunnen krijgen. Of een tweede huis om zich te hervinden.
Woorden vallen niet zomaar altijd op hun plek. Ook niet na 35 jaar tekstdichten en een stuk of 15 albums verder als vertolker van eigen werk. Op dit album staan een paar stukken waar mijn gitaar of de karakteristieke sound van Mike Roelofs en mij het hele verhaal vertellen.
Een soort bonte verzameling zwerfkinderen dus, die bij mij vanzelfsprekend een thuis hebben, waar ik dat net zo goed ook bij hen vind. Verhalen van alledag, van en voor iedereen. Soms prettig licht, soms intens zwaar. Niets uit de weg. Bij het samenstellen van dit album viel ineens zo veel op zijn plek dat het wel al in de lucht moet hebben gehangen in deze vorm, zo persoonlijk maar ook zo deelbaar. Bij deze! Hartelijke groet, BJ Baartmans

credits

released July 30, 2018

Mike Roelofs – piano, B3, Fender Rhodes, Harmonium, koor (track 4), Drums (track 2 & 13)
Sjoerd van Bommel – drums
Gerco Aerts – (contra-) bas (track 1,3,4 & 11)
Bart de Win – piano (track 7 & 12) , accordeon
Emil Szarkowicz – klarinet
BJ Baartmans – zang, gitaar, dobro, banjo, mandoline, bas

Verzamelaar werd opgenomen tussen 2012 en 2018 in Studio Wild Verband, Boxmeer.
Geproduceerd door BJ Baartmans met de onmiskenbare, briljante en hartverwarmende inbreng van Mike Roelofs en Sjoerd van Bommel.

license

all rights reserved

tags

about

Continental Record Services Netherlands

Continental Record Services represents (mostly North American) Americana and Blues artists in Europe. We handle distribution, PR and occasionally book tours for our artists.

contact / help

Contact Continental Record Services

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Verzamelaar, you may also like: