We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

The Secret Us

by Etan Huijs

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €9 EUR  or more

     

1.
Forleikur 00:54
2.
Little Bird 03:48
3.
4.
5.
Blue Moon 04:00
6.
7.
8.
The Islander 03:55
9.
10.

about

Hans van der Maas/Oor Magazine:

Ronduit verbluffend. Niets meer, niets minder. Wie hoge verwachtingen had van het nieuwe album van Etan Huijs komt bedrogen uit. In positieve zin welteverstaan.

Want reken erop dat The Secret Us, na The Battle Of Everything en de EP Curtain Call, de verwachtingen zal overtreffen. Wat Etan Huijs nu uitbrengt, is een gevarieerd en magisch album waarmee hij zich definitief nestelt in het landelijke muzieklandschap. We kunnen simpelweg niet meer om hem heen.

Het spannende, korte intro Forleikur is een voorbode van een muzikale rollercoaster vol onverwachte bochten en tempowisselingen. De afgelopen maanden klonk Etan’s muziek, een enkele keer ook live, op de landelijke radiozenders. Wij zijn niet verbaasd.

The Secret Us, onthoud die titel. Van de uptempo zomerhit Little Bird, via de countrytragiek van Lonesome Traveler en de melancholieke ontroering van Silhouette Dancer tot aan de kippenvelballade Counterweight houdt Etan Huijs je in zijn muzikale greep. Het album is een zorgvuldig gesmeed platform van pakkende pop-, folk- en countrysongs.

Aan de hand van 25 verschillende instrumenten, producer BJ Baartmans, die ook wat instrumenten bespeelde, vocaliste Jori van Gemert en het Red Limo String Quartet (Kyteman, Janne Schra en Eddie Vedder) kunnen we met The Secret Us van Etan Huijs gerust spreken van één van de muzikale hoogtepunten van dit jaar.

credits

released October 19, 2018

license

all rights reserved

tags

about

Continental Record Services Netherlands

Continental Record Services represents (mostly North American) Americana and Blues artists in Europe. We handle distribution, PR and occasionally book tours for our artists.

contact / help

Contact Continental Record Services

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like The Secret Us, you may also like: